Scampi!? HA!!

KØKKENELEVATOREN

Premiere:
22. marts 2019

Spilleperiode:
22. - 23. og 29. - 30. marts 2019 (4 forestillinger)

Spillested:
Spilleriet, Vejle

Arrangør:
Vejle AmatørScene


I et kælderlokale venter to mænd på ordrer fra deres overordnede. De har et arbejde, der skal udføres - de ved bare ikke hvornår det skal udføres.

Den eneste kontakt de har, er med hinanden... og med en køkkenelevator, hvori mystiske bestillinger bliver sendt ned - bestillinger, som de to ikke har mulighed for at efterkomme.

Hvem er de to mænd? Hvad består deres arbejde af? Hvordan er deres forhold til hinanden? Og hvad er meningen med køkkenelevatoren?

Jo klarere tingene bliver, desto værre bliver udfaldet. Men for hvem, og hvorfor?


Harold Pinter (1930-2008) skrev stykket 'The Dumb Waiter' i 1957, og det havde sin urpremiere i London i 1960 (dog allerede verdenspremiere i Frankfurt i 1959).

De to skuespillere på scenen befinder sig i både et genkendeligt og klaustrofobisk univers, hvor usammenhængende ord, tøvende spørgsmål, og kun få svar efterhånden skaber en truende atmosfære. Stykkets spørgsmål ligger som altid i den måde, hvorpå vi modtager og aflæser scenen.

I Vejle AmatørScene's arbejde med Køkkenelevatoren har der været plads til både gruen og den befriende latter. Vi har arbejdet tæt sammen for at støtte og diskutere instruktør Kim Kousgaard Jensen's vilje med stykket - og de to stærke skuespillere på scenen giver os fine oplevelser af det, Pinter må have tænkt sig, da han bidsk strøg mennesker og samfund mod hårene.


Medvirkende

Ben
Michael Schrøder

Gus
Mikkel Aarestrup


Holdet bag

Instruktør
Kim Kousgaard Jensen

Sufflør
Kirsten Giselsson

Scenemester
Albert Gadegaard Mørcke

Kostumer
Allan Frandsen

Lys og lyd
Kim Kousgaard Jensen

Scenehjælpere
Arne Hansen og Ove Veinholt

Fotograf
Per Nygaard

Plakat
Mikkel Aarestrup

Videomateriale
Niels Agerbo Hansen


Flere billeder


Omtale i Ugeavisen Vejle, d. 19. marts 2019.


Oplev hele forestillingen i videoen herunder.