Anderledes halloween + lille stemmerolle i kortfilm

2020-10-24

Alt er forandret og sært... men noget må man alligevel gøre.

Ungdommens Teater Vejle har siden 2016 hjulpet til ved det årlige Halloween i Vejle arrangement. Vores funktion hvert år, har været at levendegøre de såkaldte "folkemundefortællinger" - hver af disse fortæller om et sagn fra Vejle og omegn, og er repræsenteret ved en central figur, som der så bliver vist frem og fortalt om.

I år er alting jo anderledes, men City Vejle (som står for arrangementet) fik os med på idéen om en 'miniudgave' af fortællingerne, hvor der skulle være en figur på den ene dag, og så en ny figur (og fortælling) den næste dag.

Jeg fik støvet mit kostume af, og sprang ind (for femte år i træk) som den onde herremand Jens Munk - den centrale figur i fortællingen om "Spøgelseshunden i Munkebjergskoven". 

Jeg må indrømme, at jeg har haft tanken at stoppe med at være med i halloween udskejelserne... simpelthen fordi at jeg ikke længere synes at det er særligt sjovt eller givende.
Men samtidig er det blevet noget traditionsbundet, som man godt kan føle er lidt svær at komme ud af.

Nå, men i år var et slags afbræk pga. corona situationen.
Jonas, UT's nuværende formand, fik tjansen som Fortælleren, der med lyst og sjæl fik overleverede disse folkemundefortællinger til folket (eller dem der nu dukkede op, på trods af vejret).


Som en lille ekstra ting i denne måned, så havde jeg heldet med mig, da jeg ansøgte et opslag ang. en stemmerolle i en kortfilm ved Potemkin i Aarhus.
Det var som en radiovært, der blot fortæller om nyhederne. Ikke meget værd at nævne som sådan, men jeg fik da lige hilst på et par af dem, som jeg havde lavet en anden film med tidligere, nemlig kortfilmen "Kalopsia".

En lille hyggelig afslutning på månedens mange strabadser.